科技與生活
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

中三丙時裝設計科 (總結+回顧)

向下

中三丙時裝設計科 (總結+回顧) Empty 中三丙時裝設計科 (總結+回顧)

發表  ?sir 周三 1月 05, 2011 1:02 pm

用100字總結及回顧中三丙班上學期
1. 十四堂學到什麼? 30字
2. 十四堂難忘的地方? 30字
2. 有什麼對吳sir講?(例如多謝吳sir.........) 40字

?sir
訪客

回頂端 向下

中三丙時裝設計科 (總結+回顧) Empty -___-??

發表  Siu ming 周三 1月 05, 2011 1:50 pm

我係依14堂入面 學左好多野;.知左點用袋車野 針線 做袋等等既野;,.仲知道如果想買布料自己做 可以去深水補戈一邊買;.近太子戈戈鐵皮屋啦-__-v

根本上14堂入面好多野都好難忘架喎;.呀吳sir同琴姐都好用心甘教我地啦;.同埋同吳sir;.琴姐一齊去食野;.吳老師好好人啦;.想我地食好d掛;.

都搵d貴同好食既茶餐聽比我地食a_a;. 多謝晒啦-3-

吳sir;.我有好多野想同你講架喎;.不戈你又吾系女仔~''~ 唔話比你知住;

多謝你啦 明知請我地食野無得同學校拎反錢你都很請;.

又用心教我地喎;.呵

Siu ming
訪客

回頂端 向下

中三丙時裝設計科 (總結+回顧) Empty 回復: 中三丙時裝設計科 (總結+回顧)

發表  waitsun 周三 1月 05, 2011 1:57 pm

1. 十四堂學到什麼?
14堂裡面我學到點樣自己車野..
例如:環保袋.褲.衫.印圖案落件衫度甘等等..........獲益良多!!

2. 十四堂難忘的地方?
14堂裡面我最難忘係自己竟然車到1條褲.
雖然唔係d咩褲.只係1條普普通通既短褲.但都好開心好有成功感^^

3. 有什麼對吳sir講?
多謝曬吳sir.教左我甘多本身我吾識既野.
仲成日帶我地參觀又請我地high-tea甘..真係唔錯^^
入左3c幾開心呀 Very Happy

waitsun
訪客

回頂端 向下

中三丙時裝設計科 (總結+回顧) Empty @@

發表  ?? 周三 1月 05, 2011 2:04 pm

學會如何分辨布料,如何車筆袋,現在直線曲線根本沒有問題,我好記得有一次我瀨勁,想比其他人快,但願來我車錯左 Crying or Very sad 搞到要阿sir汁手尾,

所以我一向都好敬重2阿sir,一直係好感謝你一直的教導 Smile

你不但唔罰我地,仲請我地食下午茶,我只可以借哩次來同你說一次多謝 bounce

??
訪客

回頂端 向下

中三丙時裝設計科 (總結+回顧) Empty 回復: 中三丙時裝設計科 (總結+回顧)

發表  ??? 周三 1月 05, 2011 2:05 pm

1.在這十四堂之中我學到如何穿線,踩車的技巧,還有學到製作燙畫,布袋,布褲,環保袋,還有筆袋!另外亦知道在哪裡可以買到布和材料,大概也知道價錢是多少!

2.在這十四堂之我我覺得最難忘是吳sir帶我們去布市場買布,令我見識到布市場如何交易,也有很多款式和大小給你選擇,最令我難忘的是我親口議價,最後交易成功!

3.吳sir我很感謝你在這十四堂上教識我很多不同的技巧,讓我們親手製作出不同的作品!更感謝你帶我們四處外出,遊遍全香港潮流地點,放學前還請我們所有同學吃下午茶!在這十四堂上我獲益良多!謝謝你! lol!

???
訪客

回頂端 向下

中三丙時裝設計科 (總結+回顧) Empty 回顧中三丙班上學期

發表  ?? 周三 1月 05, 2011 2:11 pm

我係十四堂學左點整筆袋、環保袋等等.....我連最難車直線、曲線都做到~!我現家可以整一條褲俾自己l~
都又難忘地方!~有個同學有吾明地方~!我教下佢~但係佢教極都吾明~好彩最後老師已經教明左佢!~~
我會繼續努力~

??
訪客

回頂端 向下

發表  ?? 周三 1月 05, 2011 3:09 pm

1. 十四堂學到什麼?
我係十四堂中學到穿線.買布整cusion.整環保袋.仲有短褲.筆袋等等....

2. 十四堂難忘的地方?
銅鑼灣行潮流集中地..見到唔少靚女..亦見到好多名牌..仲有吳ir請食飯..爽呀!

3. 有什麼對吳sir講?(例如多謝吳sir.........)
吳sir好好人....太好人..味見過有咁好人既老師..我真好尊崇佢,,我真係好鍾意係依間中學

??
訪客

回頂端 向下

中三丙時裝設計科 (總結+回顧) Empty -___-??

發表  Siu ming 周三 1月 05, 2011 3:13 pm

我好憎時裝設計堂 Very Happy cherry
後悔入左三丙-__- cherry

Siu ming
訪客

回頂端 向下

發表  ??-) 周三 1月 05, 2011 3:34 pm

十四堂學到什麼?
我學懂了怎樣去車線 然後還自己開始親手車 短庫 筆袋等 ... 還有一些電腦powerpoint的技術效果 如何覆蓋等等...

十四堂難忘的地方?
令我覺得在這十四堂內最深刻的是所謂既`鐵皮屋' 因為我是第1次去搵材料 雖然那裡好污垢 但我覺得那裡是1個好難忘的地方...

有什麼對吳sir講?
我好感激吳sir教授了我這些東西..謝謝你.Sir

??-)
訪客

回頂端 向下

中三丙時裝設計科 (總結+回顧) Empty 時裝設計科

發表  ??? 周三 1月 05, 2011 4:39 pm

我在這間學校 最喜歡時裝設計科 我在這個學期,上了14堂的時裝設計,學了好多不同的車衣,學了好多時裝設計的技術和不同的手工,還經上外出買布料可以到好多地方睇好多靚的布料 也可以買的時侯傾個價錢 拿了一點經驗 , 老師經上和我們買了布料 經上和我們食飯,我們十分感激你吳老師 I love you 多謝吳老師 教導我們學習

???
訪客

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章